Wielen, zwenkwielen en meubelwielen in alle soorten en maten bij Fixmetaal

FIXMETAAL levert wielen, zwenkwieltjes en meubelwielen in allerlei soorten en maten, voor een scherpe prijs.

                         Naar de zwenkwielen

De wielen (of zwenkwielen) kunt u prima onder van álles monteren: tafels, kasten, (tuin)meubels en karren, maar ook onder rolcontainers.
Zoekt u een zwenkwiel met groot of klein draagvermogen, zwenkwiel met rem of zwenkwiel zonder rem, met kunststof wielkern, stalen wielkern of aluminium wielkern, u vindt ze allemaal in onze webshop.
De zwenkwieltjes met rem zijn handig voor o.a. cateringtrolleys, (tuin)meubelen, kledingrekken, dispalys. Dit voorkomt dat ze wegrijden.

Bekijk zwenkwielen   Bekijk retro wielen   ZWAAR BELASTBARE WIELEN   Bekijk zwarte wielen   BEKIJK MEUBELWIELEN

Het verschil tussen bokwielen en zwenkwielen is eenvoudig: bokwielen zijn vast en zwenkwielen zijn wendbaar.
Daarom worden ze vaak in combinatie gebruikt: bokwielen worden vaak aan de achterzijde geplaatst en zwenkwielen aan de voorzijde. Dit is een oersterke combinatie, vooral als u veel gewicht wilt verplaatsen met eenvoudige stuurbewegingen, of bij een schuinere ondergrond. Het bokwiel moet daarvoor erg solide zijn en daar kunt u bij ons zeker van zijn: al onze bokwielen zijn voorzien van een veiligheidscertrficaat dat dit bokwiel aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Wielen, zwenkwielen en meubelwielen

Als u op een afbeelding hieronder klikt vergroot de foto:

Voor design salontafels worden tegenwoordig vaak grote, robuuste industrieel-uitziende wielen van 200 mm gebruikt!

Meubelwielen zijn heel geschikt voor onder alle soorten meubelen. Niet alleen voor tuinmeubels en steigermeubels, maar meubelwielen kunnen ook goed onder keukenapparatuur! En meubelwieltjes worden ook vaak gebruikt in de detailhandel, zoals onder kledingrekken en displays.
Al onze meubelwielen en meubelwieltjes zijn goed slijtvast en voorzien van een grijze polyurethaan PU band en glijlager, bestand tegen de meeste vloeibare reinigingsmiddelen en kunnen tegen temperaturen van -20 tot +80°C. Meubelwielen laten ook geen strepen na op de grond en de hardheid van de wielen zit tussen die van rubberen wielen en kunststof wielen in.

Zwenkwielen worden onder een buis of holle stoel/tafelpoot gemonteerd met een expander. Dit zet uit in de buis als je hem aandraait. Let er wel op dat je bij de keuze van je expander uitgaat van de binnenmaat van de buis!

Of u nu een bokwiel of zwenkwiel neemt, u kunt ze in enkele minuten zelf monteren!

Stoelwieltjes onder een stoel gemonteerd    Stoelwieltjes onder een stoel gemonteerd