Filteren op

Categorieën

Categorieën

Diameter

Diameter

Materiaal

Materiaal

Merk

Merk

WELKOM BIJ FIXMETAAL, UW STEIGERBUIS SPECIALIST


Wij helpen je met jouw klus. of het nu een kapstok is, carpoort of een spandoekframe.

Je buizen worden gratis op maat gezaagd en met de gratis meegeleverde inbussleutel zit je project in een handomdraai in elkaar

  • Banner

Wielen

Er zijn 87 producten.

Item 1-36 van 87 in totaal item(s)
Actieve filters
Zwenkwielen klein en groot, tot een draagvermogen van 1300 kg!

Wielen

Heeft u regelmatig zware spullen te verplaatsen, zoals bijvoorbeeld zware meubels? Of wilt u onder uw eetkamerstoelen zwenkwieltjes monteren? Er zijn verschillende doeleinden te bedenken waar u zwenkwielen voor nodig heeft. Bekijk daarom ons uitgebreide assortiment, van rubber zwenkwielen tot dubbele wielen en vintage zwenkwielen, retro wielen, industriële wielen en zwenkwielen voor thuisgebruik. Zwenkwielen van Fixmetaal kunt u eenvoudig, snel en voordelig Online bestellen. Wij leveren zwenkwielen, wielen, zwenkwieltjes en meubelwielen in allerlei soorten en maten, voor een scherpe prijs, aan zowel particulieren als bedrijven.

Deze wielen (of zwenkwielen) kunt u prima onder van álles monteren: tafels, kasten, (tuin)meubels en karren, maar ook onder rolcontainers.

Zoekt u een zwenkwiel met groot of klein draagvermogen, zwenkwieltje met rem of zwenkwieltje zonder rem, met kunststof wielkern, stalen wielkern of aluminium wielkern, u vindt ze allemaal in onze webshop.

Zwenkwielen met rem

De zwenkwieltjes met rem zijn handig voor o.a. cateringtrolleys, (tuin)meubelen, kledingrekken, displays. Dit voorkomt dat ze wegrijden.

Bokwielen of Zwenkwielen

Het verschil tussen bokwielen en zwenkwielen is eenvoudig: bokwielen zijn vast en zwenkwielen zijn wendbaar. Daarom worden ze vaak in combinatie gebruikt: bokwielen worden vaak aan de achterzijde geplaatst en zwenkwielen aan de voorzijde. Dit is een oersterke combinatie, vooral als u veel gewicht wilt verplaatsen met eenvoudige stuurbewegingen, of bij een schuinere ondergrond. Het bokwiel moet daarvoor erg solide zijn en daar kunt u bij ons zeker van zijn: al onze bokwielen zijn voorzien van een veiligheidscertrficaat dat dit bokwiel aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Allerlei soorten zwenkwielen

Zoekt u zwenkwielen, retro design wielen, zwaar belastbare wielen, zwarte wielen, meubelwielen? Meubelwielen zijn heel geschikt voor onder alle soorten meubelen. Niet alleen voor tuinmeubels en steigermeubels, maar meubelwielen kunnen ook goed onder keukenapparatuur! (Hier hebben we overigens ook apparaatwielen voor.) En meubelwieltjes worden ook vaak gebruikt in de detailhandel, zoals onder kledingrekken en displays. Al onze apparaatwielen, retrowielen, zwaar belastbare wielen, zwarte wielen, meubelwielen en meubelwieltjes zijn goed slijtvast en voorzien van een grijze polyurethaan PU band en glijlager, bestand tegen de meeste vloeibare reinigingsmiddelen en kunnen tegen temperaturen van -20 tot +80°C. Meubelwielen laten ook geen strepen na op de grond en de hardheid van de wielen zit tussen die van rubberen wielen en kunststof wielen in.

Zwenkwielen kunnen onder een steigerbuis of holle stoel/tafelpoot gemonteerd met een expander. Dit is een klemmetje dat uitzet in de buis als je hem aandraait. Let er wel op dat je bij de keuze van je expander uitgaat van de binnenmaat van de buis! Voor design salontafels worden tegenwoordig vaak grote, robuuste industrieel-uitziende wielen van 200 mm gebruikt.

Eenvoudig te monteren

Zwenkwielen kunt u prima onder van alles monteren: tafels, kasten, (tuin)meubels en karren, maar ook onder bijvoorbeeld rolcontainers. Zoekt u een zwenkwiel met groot of klein draagvermogen, met rem of zonder rem, met kunststof wielkern, stalen wielkern of aluminium wielkern, u vindt ze allemaal in onze webshop. Zwenkwielen met rem zijn handig voor o.a. cateringtrolleys, (tuin)meubelen, kledingrekken, displays. Dit voorkomt dat ze wegrijden. Het verschil tussen zwenkwielen en bokwielen is eenvoudig: bokwielen zijn vast en zwenkwielen zijn wendbaar. Dus of u nu een zwenkwieltje, wiel met centraal gat of bokwiel neemt, u kunt ze in enkele minuten zelf monteren!

Expanders: ronde en vierkante

Een ‘zwenkwiel met centraal’ gat is speciaal voor het monteren onder een holle buis of holle stoelpoot. Hiervoor is een expander nodig. Expanders zijn staafjes om een 'wiel met centraal gat' in een holle buis vast te kunnen zetten. Door de bout aan te draaien zet de expander uit en klemt zich daardoor vast in de buis.

Fixmetaal levert zowel ronde expanders als vierkante expanders. Dit zijn speciale 'staafjes' om een 'wiel met centraal gat' vast te kunnen zetten in een buis. Door de bout aan te draaien zet de expander dus uit en klemt zich daardoor vast in de buis. Een eenvoudig maar zeer doeltreffend systeem. Het zwenkwiel komt hierdoor muurvast in de buis te zitten. Het haalt niet uit welk zwenkwiel u gebruikt, of het in een vierkante buis of ronde buis past wordt bepaald door de expander: een ronde expander gebruikt u voor een zwenkwiel dat onder ronde buis moet komen en een vierkante expander gebruikt u als het zwenkwiel onder een vierkante buis moet komen. En het kan zowel voor een stalen buis als een aluminium buis gebruikt worden. Ook voor vierkante buizen.

De maat van de expander moet overeenkomen met de binnenmaat van de buis. Bijvoorbeeld een aluminium buis van Ø 33,7 mm (= de buitenmaat) heeft een wanddikte van 3 mm. De binnenmaat van deze buis is dan 33,7 - 2x3 mm = 27,7 mm. De expander-maat moet dus passen in de binnenmaat van de buis. Voor de duidelijkheid staat er hieronder een afbeelding van.

De dikte van de buis staat bij de Productomschrijving van de buis in de webshop. U heeft er beslist geen speciale kennis voor nodig, dit kan iedereen.

Lasschetsplaat

Met een lasschetsplaat, die even groot is als de bevestigingsplaat/topplaat van onze (zwenk)wielen, kunt u eenvoudig allerlei gelaste constructies maken, zoals bijvoorbeeld voor transportkarren, boten-bokken, enz. Een schetsplaat (eigenlijk een lasschetsplaat) is een stalen plaat die gebruikt wordt om vooraf de positie van het (zwenk)wiel te bepalen. De plaat kan met lassen, bouten of klinknagels verbonden worden.

Ruime keuze zwenkwielen

Bij Fixmetaal kunt u diverse zwenkwieltjes kopen, die u voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Daarvoor is het wel belangrijk dat u een ruime keuze heeft en uitstekende kwaliteit van de wieltjes kunt verwachten. Daarvoor bent u aan het juiste adres bij Fixmetaal!

Niet alleen in de ruime keuze van ons producten kunt u op ons rekenen, maar ook in de kwaliteit van onze diensten en producten kunt u vertrouwen. Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op, onze klantenservice staat u graag te woord. U kunt veilig online betalen, en zodra de betaling binnen is wordt u bestelling zo snel mogelijk verzonden.