WELKOM BIJ FIXMETAAL, UW STEIGERBUIS SPECIALIST


Wij helpen je met jouw klus. of het nu een kapstok is, carpoort of een spandoekframe.

Je buizen worden gratis op maat gezaagd en met de gratis meegeleverde inbussleutel zit je project in een handomdraai in elkaar

  • Banner

Steigerbuizen

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)
Actieve filters
Steigerbuis kopen? Fixmetaal levert ze in 6 buismaten!

Steigerbuizen

Fixmetaal is dé leverancier van steigerbuizen, buiskoppelingen en zwenkwielen. U kunt bij ons in de digitale buiskoppelingwinkel stalen buizen en aluminium buizen kopen op elke gewenste lengte en in zes buisdiameters. Daarnaast voeren wij een breed assortiment buiskoppelingen en toebehoren. Dus op zoek naar een stalen buis of aluminium buis? Als uw online buiskoppelingen winkel leveren we ook de bijbehorende buisklem.

Stalen buis of aluminium buis

FIXMETAAL is specialist in stalen buizen en buiskoppelingen en levert alleen hoogwaardige kwaliteit. Of het nu om stalen buizen, aluminium buizen, zwarte buizen of vierkante buizen gaat. Fixmetaal heeft een breed assortiment stalen buizen en aluminium buizen en levert alleen hoogwaardige kwaliteit (Din 2440 / thermisch verzinkt).

Aluminium buizen zijn lichter van gewicht dan stalen buizen (ook wel gegalvaniseerde buizen genoemd), zijn eenvoudig in gebruik en gemakkelijk op lengte te zagen. U heeft om de buizen met elkaar te verbinden buiskoppelingen nodig. Dit zijn buisklemmen die met een inbusbout buizen met elkaar verbinden.

Een stalen gegalvaniseerde buis of aluminium buis kunt u op eenvoudige wijze met een andere buis verbinden door buiskoppelingen, zodat u de meest uiteenlopende buisconstructies hiermee kunt maken. Het gebruik van inbusbouten (gratis bijgeleverd) zorgt voor een zeer sterke buisverbinding. Het is niet alleen een stalen buis kopen, maar buisconstructies kunnen ook weer gemakkelijk gedemonteerd worden; dus reeds gemonteerde stalen buizen kunnen steeds weer opnieuw gebruikt worden.

Stalen buizen en koppelingen

Met de (gratis!) bijgeleverde inbussleutel kunt u een aluminium buis eenvoudig met een andere buis door middel van een koppelstuk monteren. Daarom heten die ook ‘buiskoppelingen’, of buisklemmen of buisverbinders. En het énige gereedschap dat u dus nodig heeft is een inbussleutel! Gewoon vastdraaien en klaar! U kunt het ook heel eenvoudig weer aanpassen demonteren, als u het toch anders wilt of het wilt uitbreiden.

Diverse maten en kleuren buizen

Gaat u stalen buizen of aluminium buizen kopen, Fixmetaal levert ze in zes verschillende diameters:

  • 21,3 mm
  • 26,9 mm
  • 33,7 mm
  • 42,4 mm
  • 48,3 mm
  • 60,3 mm

Ook kunt u ze in elke gewenste RAL-kleur krijgen. Wij poedercoaten ze dan tegen meerprijs voor u. Als u aluminium buizen wilt kopen en u ziet er tegen op om het zelf te monteren, kunnen onze monteurs dingen voor u in elkaar zetten, al dan niet op locatie, zoals bijvoorbeeld een pergola of spandoekframe. Zij zijn specialisten en hiervoor gecertificeerd. Prijzen hiervoor op aanvraag.

Aluminium buizen voor elk doel

Aluminium buizen zijn voor allerlei doeleinden geschikt, zoals voor bijvoorbeeld reclameborden, steigermeubels, spandoekframes, hekken, enz. Gaat u aluminium buizen kopen, besef dan wel dat zij uitstekend geschikt voor niet al te zwaar belaste buisconstructies. Steigers bijvoorbeeld kunt u beter van stalen buizen maken. In de webshop kunt u bij de 'Voorbeelden' foto's zien (en inspiratie opdoen) van wat klanten zoal gemaakt hebben met stalen en aluminium buizen.

Steigerpijp

Metalen buizen worden ook wel ’steigerpijp’ genoemd. Het was oorspronkelijk ook bedoeld om steigers mee te maken, maar in de loop van de tijd ontdekte men dat er met buizen (en buiskoppelingen) veel meer te maken is, zoals hekwerken, winkelinterieurs, magazijnstellingen, wegbebakening, reclameborden, standbouw, tafels, rekken, meubels, trappen, frames, enz. En de stalen buis bleek prima bruikbaar voor zwaarbelaste buisconstructies! Daarom worden buiskoppelingen ook wel 'steigerbuiskoppelingen' genoemd in de volksmond.

Met metalen buizen kunt u op eenvoudige wijze verbinden tot de meest uiteenlopende buisconstructies met buiskoppelingen. En het gebruik van inbusbouten (gratis bijgeleverd) zorgt voor een zeer sterke buisverbinding. De buisconstructie is ook weer gemakkelijk aan te passen of te demonteren.

De buizen zijn verkrijgbaar in 6 verschillende buisdiameters, die u overzichtelijk in onze webshop aantreft. Hierdoor worden vergissingen in buismaten voorkomen!

U kunt de buizen (en buiskoppelingen) in elke RAL-kleur bestellen! Wij poedercoaten ze dan voor u. En indien u wenst kunnen onze monteurs ook dingen voor u op locatie in elkaar zetten. Zij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd. Prijzen hiervoor op aanvraag.

Elke gewenste lengte verkrijgbaar

Aluminium buizen (en stalen buizen ook) hebben een maximale lengte van zes meter, maar zijn verkrijgbaar in elke gewenste lengte. Dus wilt u aluminium buizen kopen, dan kunt u de gewenste lengtemaat heel eenvoudig opgeven bij het bestellen in de webshop en krijgt u ze precies op maat geleverd! Als u hier vragen over heeft, neem gerust contact met ons op.

Vierkante buizen en zwarte buizen

Fixmetaal levert 'gewone' stalen buizen, zwarte stalen buizen en vierkante stalen buizen. De 'gewone' stalen buizen zijn voor 'gewone' buisconstructies, de zwarte stalen buizen voor als het een apartere uitstraling moet hebben en de vierkante buizen zijn voor vierkante constructies.

De 'gewone' stalen buizen zijn gegalvaniseerd en leverbaar in 6 buismaten, van ½” tot en met 2”

De vierkante stalen buizen van Fixmetaal zijn stalen gegalvaniseerde vierkante 25 of 40 mm buizen van 2 mm dikte. Ze zijn geschikt voor de vierkante buiskoppelingen van het huismerk Multiklemp.

De zwarte stalen buizen van Fixmetaal zijn van staal en leverbaar in 6 buismaten, van ¾” tot en met 1½” en kunnen met gewone of zwarte buiskoppelingen verbonden worden met elkaar.