Zelf buiskoppelingen monteren moeilijk?

Buiskoppelingen zijn eigenlijk steigerbuiskoppelingen, gemaakt om stalen of aluminium buizen op een eenvoudige manier met elkaar te kunnen verbinden. Zo kun je op vele manieren iets in elkaar zetten (= buisconstructie). En je hebt er alleen een inbussleutel voor nodig!

Korte video over hoe je buizen en buiskoppelingen verbindt.

Je kunt dus zelf snel en heel eenvoudig de meest uiteenlopende buisconstructies maken, en het is echt niet moeilijk! Bij 'Voorbeelden' in de webshop zie je leuke creaties hiervan, van klanten.

Het gebruik van inbusschroeven (gratis bijgeleverd) zorgt voor een zeer sterke buisverbinding, die ook weer heel gemakkelijk uit elkaar te halen is.

Ons huismerk Multiklemp is een heel voordelig buiskoppelsysteem en wordt hier vaak voor gebruikt.


Buiskoppelingen zelf monteren: wat zijn dat en hoe monteer je die zelf?

Metalen buizen worden ook wel ’steigerpijp’ genoemd. Ze waren oorspronkelijk bedoeld om steigers mee te maken, maar in de loop van de tijd ontdekte men dat er met metalen buizen veel meer te maken is, zoals steigermeubels, trappen, hekwerken, winkelinterieurs, magazijnstellingen, wegbebakening, reclameborden, standbouw, frames, enz. enz.

Je verbindt de buizen met elkaar door buisverbinders, die we tegenwoordig steigerbuiskoppelingen of buiskoppelstukken of buisklemmen noemen.

Omdat Fixmetaal een speciaalzaak voor steigerbuiskoppelingen is, heeft Fixmetaal deze steigerkoppelingen in 6 verschillende diameters:  Ø 21,3 mm  /  Ø 26,9 mm  /  Ø 33,7 mm  /  Ø 42,4 mm /  Ø 48,3 mm  /  Ø 63,3 mm, die u heel overzichtelijk in de webshop van Fixmetaal aantreft. Hierdoor worden bestelfouten met de buisdiameters voorkomen!

Kortom, buiskoppelingen zelf monteren is niet moeilijk! Iets met steigerbuiskoppelingen maken kent eigenlijk geen beperkingen, vrijwel alles is ermee te maken.

U kunt de buiskoppelstukken (en buizen) ook in elke RAL-kleur verkrijgen. We poedercoaten ze dan voor u. Onze monteurs kunnen ook dingen voor u op locatie in elkaar zetten. Zij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd. Prijzen hiervoor op aanvraag.