Zwenkwieltjes kopen?

FIXMETAAL levert zwenkwielen (en meubelwielen) in allerlei soorten en maten, voor een scherpe prijs.  

Zwenkwielen kunt u prima onder van alles monteren: tafels, kasten, (tuin)meubels en karren, maar ook onder rolcontainers.
Zoekt u een zwenkwiel met groot of klein draagvermogen, met rem of zonder rem, met kunststof wielkern, stalen wielkern of aluminium wielkern, u vindt ze allemaal in onze webshop. 
De zwenkwielen met rem zijn handig voor o.a. cateringtrolleys, (tuin)meubelen, kledingrekken, displays. Dit voorkomt dat ze wegrijden. 

Het verschil tussen zwenkwielen en bokwielen is eenvoudig: bokwielen zijn vast en zwenkwielen zijn wendbaar.  

Zwenkwielen bekijken   Meubelwielen bekijken   Retro designwielen bekijken   Zwarte zwenkwielen bekijken   

         Zwaar belastbare wielen bekijken   Apparaatwielen bekijken   Stoelwieltjes bekijken

Daarom worden ze vaak in combinatie gebruikt: bokwielen worden vaak aan de achterzijde geplaatst en zwenkwielen aan de voorzijde. Dit is een zeer sterke combinatie, vooral als u veel gewicht wilt verplaatsen met eenvoudige stuurbewegingen, of bij een schuinere ondergrond. Het bokwiel moet daarvoor erg solide zijn en daar kunt u bij ons zeker van zijn: al onze bokwielen zijn voorzien van een veiligheidscertrficaat. Onze bokwielen voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Voor design salontafels worden tegenwoordig vaak grote, robuuste industrieel-uitziende zwenkwielen van 200 mm gebruikt!

Meubelzwenkwielen zijn heel geschikt voor onder alle soorten meubelen. Niet alleen voor tuinmeubels en steigermeubels, maar meubelzwenkwielen kunnen ook goed onder keukenapparatuur! En kleinere meubelwieltjes worden ook vaak gebruikt in de detailhandel, zoals onder kledingrekken en displays.  
Al onze meubelwielen en meubelwieltjes zijn goed slijtvast en voorzien van een grijze polyurethaan PU band en glijlager, bestand tegen de meeste vloeibare reinigingsmiddelen en kunnen tegen temperaturen van -20 tot +80°C. Meubelzwenkwielen laten ook geen strepen na op de grond en de hardheid van de wielen zit tussen die van rubberen wielen en kunststof wielen in. 

Expanders zijn staafjes om een 'wiel met centraal gat' in een buis vast te kunnen zetten. Door de bout aan te draaien zet de expander zich uit en klemt zich daardoor vast in de buis. 
Met de schetsplaat, die even groot is als de bevestigingsplaat/topplaat van onze (zwenk)wielen, kunt u eenvoudig allerlei gelaste constructies maken, zoals bijvoorbeeld voor transportkarren, boten-bokken, enz.

Naar expanders

Dus of u nu een zwenkwiel, meubelzwenkwiel of bokwiel neemt, u kunt ze in enkele minuten zelf monteren!