Buizen verbinden, hoe doe je dat?

Buizen verbinden, hoe doe je dat?

Gepubliceerd: - Categorie: Fixmetaal

Buizen verbinden met elkaar is het heel eenvoudig: met behulp van buiskoppelingen. Buiskoppelingen zet je tussen twee steigerbuizen in en draai ze vervolgens vast met een inbussleutel. Deze buiskoppelingen zijn er in alle soorten en maten. In deze blog komt u alles te weten over buiskoppelingen en het buizen verbinden.

KORTE VIDEO over 

Verschillende koppelstukken

Je hebt verschillende buisdiameters voor de buizen zelf. Maar de buiskoppelingen hebben een grotere buisdiameter nodig, anders zouden de buizen er niet in passen. Het soort koppelstuk dat je nodig hebt hangt af van wat voor constructie je gaat maken. In onze webshop kunt u alle soorten koppelstukken vinden. Ook hebben we koppelstukken van 4 degelijke merken: Multiklemp, TubeClamps, Interclamp, en Topclamp.

Hoe kun je buizen verbinden?

De buiskoppelingen kunt u verbinden met  de gratis bijgeleverde (!) inbussleutel. Hiermee kunt u met een paar draaien de constructie sterk in elkaar zetten. Doordat dit zo simpel is, kunnen zowel bedrijven als particulieren hiermee aan de slag. De constructie is ook weer eenvoudig te demonteren, ook met een inbussleutel. Op YouTube staan instructievideo´s van Fixmetaal over het buizen verbinden.

Zo werken buiskoppelingen

Inspiratie

Als u inspiratie wilt opdoen staan er op onze Inspiratie (=voorbeelden) pagina tientallen voorbeelden van constructies die mensen met behulp van buizen en buiskoppelingen gemaakt hebben. Van kapstokken tot schommelbanken, bijna elke constructie kun je maken met steigerbuizen. Doordat je buizen onderling op allerlei manieren kunt verbinden zijn de mogelijkheden erg groot.
Ook zijn verschillende diameters te combineren!

Ik zou zeggen: Kijk rond in de webshop van Fixmetaal en ontdek hoe groot de mogelijkheden met buiskoppelingen zijn. We hebben stalen buizen, aluminium buizen, vierkante buizen en zwarte buizen die dus onderling verbonden worden door buiskoppelingen. Als u vragen heeft over hoe u buizen moet verbinden kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Ze staan altijd klaar om u te helpen. Veel succes met het in elkaar zetten van uw constructie!