Lichtkoepel valbeveiliging

Lichtkoepel valbeveiliging

Gepubliceerd: - Categorie: Fixmetaal

Een hekwerk dat speciaal ontwikkeld is om vallen door daklichten of dakluiken te voorkomen. Het biedt bescherming aan personen die op een plat dak in de buurt van kwetsbare daklichten onderhoudswerkzaamheden of inspecties moeten uitvoeren. 

Door het unieke losstaande ontwerp kunnen hiermee kwetsbare lichtkoepels en dakluiken snel en eenvoudig worden beveiligd.

                                         Naar de lichtkoepel valbeveiligingen

  • Voldoet aan de wettelijke eisen voor veilig werken (arbobesluit artikel 3.16)
  • Voldoet aan NEN EN ISO 14122-3
  • Geschikt voor alle lichtkoepels, dakluiken en RWA
  • Eenvoudige montage zonder beschadiging van de dakbedekking

Veelzijdig 

De voetstukken zijn van gerecycled pvc die de staanders rondom het daklicht vergrendelen. 
Er worden Kee Klamp fittingen en standaardlengte buizen geleverd (van 1.5/2.0/3.2 meter), die eventueel door u op lengte kunnen worden gezaagd.

In- en uitgang

Er kan een zelfsluitende poort in het ontwerp worden opgenomen voor toegang tot een beveiligd dakluik. De poort is in een links- en rechts openende variant beschikbaar.

Eenvoudige montage

Deze valbeveiliging (van Kee Dome®) bestaat uit losse onderdelen, waardoor de montage eenvoudig is; zowel naar de locatie toe als op het dak zelf.
De Kee Dome® valbeveiliging wordt aangeboden als kant-en-klare set voor een snelle en eenvoudige opbouw. Deze bestaat uit verticale palen, leuningen en acht 90° hoekverbindingen en vier speciale voeten van gerecycled pvc met klemringen. Na het op maat maken van de stalen buizen wordt de Kee Dome® valbeveiliging met hoekverbindingen in positie gebracht. De instelbare klemringen dienen voor het veilig fixeren van de voeten op de hoeken van de lichtkoepel. Het is een vrijstaand totaalsysteem.
Montage is dus mogelijk zónder beschadiging van de dakbedekking!
De montage kan ook door ons verzorgd worden.

Schets van een Lichtkoepel Valbeveiliging    Valbeveiliging voor lichtkoepel

Permanent of tijdelijk

Het kan tijdelijk of permanent gebruikt worden doordat er geen bevestiging nodig is aan het kwetsbare daklicht of aan de dakbedekking; alleen de voetstukken van gerecycled pvc komen in aanraking met de dakbedekking. Dit isolerende materiaal beschermt het dak tegen schade door warmte-overdracht door de stalen buizen.

Duurzaamheid

Het Kee Dome® wordt geleverd in gegalvaniseerde uitvoering conform BS EN ISO 1461 : 1999
Het Kee Dome® hekwerk is getest conform EN 14122