WELKOM BIJ FIXMETAAL, UW STEIGERBUIS SPECIALIST


Wij helpen je met jouw klus. of het nu een kapstok is, carpoort of een spandoekframe.

Je buizen worden gratis op maat gezaagd en met de gratis meegeleverde inbussleutel zit je project in een handomdraai in elkaar

  • Banner

Buiskoppelingen

Er zijn 311 producten.

Item 1-36 van 311 in totaal item(s)
Actieve filters
buiskoppeling kopen

Buiskoppelingen

Fixmetaal is dé leverancier van steigerbuizen, buiskoppelingen en zwenkwielen en levert als specialist alléén hoogwaardige kwaliteit! U kunt bij ons in de digitale buiskoppelingwinkel stalen en aluminium buiskoppelingen kopen in zes buisdiameters. Daarnaast voeren wij een breed assortiment steigerframes en toebehoren. Dus zoekt u een stalen, RVS of aluminium buiskoppeling? Als uw online buiskoppelingen winkel leveren we de juiste buisklem.

En… u krijgt van ons gratis een passende inbussleutel bij uw bestelling in onze buiskoppeling shop!

Goedkope buiskoppelingen kopen?

Als je goedkope buiskoppelingen (ook wel buisverbinders genoemd) zoekt én ze moeten ook goed zijn, dan bent je bij Fixmetaal aan het juiste adres. Ons huismerk Multiklemp is echt voordelig, kwalitatief goed en TÜV-gecertificeerd!

Ze worden veel gebruikt, niet alleen door de professionals meer maar ook de particulier heeft deze buisklemmen ontdekt. Je hoeft echt geen professional te zijn om zelf iets in elkaar te knutselen met buizen en buiskoppelingen, een beetje doe-het-zelver zet eenvoudig zelf iets in elkaar. Er wordt van alles mee gemaakt, van (werk)tafels en stapelbedden tot balkonhekken en het énige gereedschap is... een inbussleutel! En waarom zou het duur moeten zijn? De voordelige buiskoppelingen van Fixmetaal zijn van prima kwaliteit en worden veel gebruikt.

Multiklemp is 40-60% goedkoper dan KeeKlamp, maar voor buisconstructies die zwaar belast moeten worden (zoals steigers) daar is ons merk Kee Klamp of Interclamp beter geschikt voor.

Een buiskoppeling (ook wel buisverbinder of buisklem genoemd) is gemaakt om er buizen op een eenvoudige wijze mee te kunnen verbinden tot de meest uiteenlopende buisconstructies. Het gebruik van inbusbouten (gratis bijgeleverd) zorgt voor een zeer sterke buisverbinding. Deze buisconstructie is ook weer gemakkelijk aan te passen of te demonteren door simpelweg de inbusbout weer los te draaien en uw constructie kan aangepast worden. Kortom, buiskoppelingen kennen eigenlijk geen beperkingen, vrijwel alles kunt u ermee maken.

Buiskoppelingen leverbaar in 6 verschillende diameters

Buiskoppelingen of buisverbinders zijn er dus om buizen aan elkaar te koppelen. Steigerbuizen worden ook wel ’steigerpijp’ genoemd. Het was oorspronkelijk ook bedoeld om steigers mee te maken, vandaar de naam, maar in de loop van de tijd ontdekte men dat er met buiskoppelsystemen veel meer te maken is, zoals hekwerken, winkelinterieurs, magazijnstellingen, wegbebakening, reclameborden, standbouw, meubels, trappen, frames, tafels, kapstokken, enz. enz.

De buiskoppelingen zijn verkrijgbaar in zes verschillende diameters, die u overzichtelijk in onze webshop aantreft. Hierdoor worden vergissingen in buismaat-diameters voorkomen! U kunt voor ronde buizen kiezen uit de buismaten 21,3 / 26,9 / 33,7 / 42,4 / 48,3 / 60,3 mm en voor vierkante buizen uit de buismaten 25x25 en 40x40 mm. Tuinpaalkoppelingen zijn verkrijgbaar in de maten 60x60 / 70x70 / 80x80 / 100x100 mm.

U kunt de buiskoppelingen (en buizen) tegen meerprijs in elke RAL-kleur krijgen! Wij poedercoaten ze dan voor u. En indien u wenst kunnen onze monteurs ook dingen voor u op locatie in elkaar zetten. Zij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd. Prijzen hiervoor op aanvraag.

Fixmetaal is specialist en levert diverse soorten buiskoppelingen

  • MULTIKLEMP buiskoppelingen: Een goedkoper buiskoppelsysteem, maar zeer kwalitatief. Het is ons huismerk. Door de grootverpakking is de prijs van het Multiklemp-koppelsysteem zeer aantrekkelijk. Het is het huismerk van Fixmetaal.
  • ALUMINIUM buiskoppelingen: Een absoluut kwaliteitsmerk KEE LITE® (gecertificeerd A-merk) dat kwalitatief vergelijkbaar is met KeeKlemp.
  • VIERKANTE buiskoppelingen: Deze zijn bijzonder geschikt om vierkante buizen van 25 of 40 mm te verbinden. Dus als u een vierkante buisconstructie wilt maken zijn deze buiskoppelingen een aanrader: kwalitatief en duurzaam!
  • ZWARTE buiskoppelingen: Het mooie van deze zwarte koppelingen is dat ze een hoge mate van corrosiebestendigheid hebben. De zwarte lak dringt namelijk diep door in het materiaal, waardoor roesten van binnenuit wordt voorkomen.
  • TUINPAAL koppelingen: De Tuinpaalkoppelingen van Fixmetaal zijn uitermate geschikt als kant en klaar pergola systeem. De aluminium pergola verbindingselementen kunnen door middel van schroeven aan een houten balk vast bevestigd worden.
  • KEE KLAMP buiskoppelingen: Een kwalitatief hoogwaardig buiskoppelsysteem, het neusje van de zalm! Wordt veel door professionals gebruikt (zoals in de bouw) voor buisverbindingen, omdat deze koppelstukken zwaar belast kunnen worden en aan allerlei kwaliteitsnormen voldoen. Ook de particulier werkt steeds vaker met deze KeeKlamp koppelingen.
  • INTERCLAMP buiskoppelingen: Mooi glanzende koppelingen, een hoogwaardig gecertificeerd kwaliteitsmerk. Deze staan niet in de webshop maar daar kan per mail informatie over gevraagd worden en/of besteld worden.

Meer dan 50 varianten buiskoppelingen

Steigerkoppelingen of bouwkoppelingen worden ook wel Steigerbuiskoppelingen of Steigerbuisverbinders genoemd. Deze worden gebruikt om steigerbuizen met elkaar te verbinden, wat we een steigerbuisconstructie noemen. Vrijwel alles is mogelijk! Op eenvoudige wijze (alleen met een inbussleutel) kunnen hiermee allerlei buisconstructies gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld een tuintafel, tuinbankje, garderobe, enz. Het huismerk Multiklemp is erg voordelig en wordt veel door particulieren en doe-het-zelvers gebruikt. Ook professionele gebruikers maken van alles met buiskoppelingen: hekwerken, winkelinterieurs, standbouw, reclameborden, toonbanken, schaduwhallen, frames voor verkeersborden, enz.

Steigerpijpen laten zich ook leuk combineren met steigermeubels. Maak een schets en zoek de bijpassende steigerkoppelingen erbij.

De ronde steigerkoppelingen zijn verkrijgbaar in zes buisdiameters! Hoe groter de diameter, hoe zwaarder de buisconstructie te belasten is. Bovendien zijn steigerkoppelingen weer eenvoudig aan te passen of te demonteren met de (gratis bijgeleverde) inbusbouten. Het gebruik van inbusschroeven (met extra scherpe snijdrand) zorgt voor een zeer sterke verbinding en het is snel en gemakkelijk uit te breiden en weer demonteerbaar. Kijk eens bij de voorbeelden voor dingen die met steigerbuis en steigerkoppelingen gemaakt kunnen worden. Misschien doet u er wel een leuk idee op!

Alleen een inbussleutel

Het werkt echt heel eenvoudig: Maak een schets van wat je wilt maken en zoek er de juiste buiskoppelstukken (ook wel buisverbinders genoemd) bij in de webshop. Eenvoudiger kan haast niet. En wil je het maken met stalen buizen of aluminium buizen? Het kan allebei. Staal is harder, maar wel zwaarder.

Nogmaals, het is echt heel eenvoudig om iets in elkaar te zetten. En het gereedschap? Alleen een inbussleutel! Meer niet. Hoogstens een ijzerzaag om uw buis nog wat in te korten, maar u kunt de scherp geprijsde stalen of aluminium buizen gewoon op maat bestellen in de webshop van Fixmetaal.